Category Archives: Hírek – Cikkek

Schiedel QUADRO kémények

A Schiedel kémények széles választékát megtalálja a Hofstadter tüzépen. Keressen bennünket bizalommal, személyesen, telefonon a 06 26 332 647 telefonszámon, vagy kéményes weboldalunkon keresztül: https://www.kemenyshop.hu/

A Schiedel QUADRO PRO kéményrendszer a Schiedel új gyűjtőkémény rendszere. Speciális levegő-füstgáz kéményrendszer normál zárt égésterű és kondenzációs kazánokhoz, egyedi és gyűjtő rendszerű használatra egyaránt.

Alkalmas minden kondenzációs és alacsony füstgázhőmérsékletű, gáz üzemű tüzelőberendezéshez, P1 nyomásosztály esetén is.

Felhasználási területek:
-zárt égéstér, egyszeres bekötés
-zárt égéstér, többszörös bekötés

  • Alkalmas minden kondenzációs és alacsony füstgázhőmérsékletű, gáz üzemű  tüzelőberendezéshez, P1 nyomásosztály esetén is
  • 2 héjú rendszer
  • könnyűbeton köpenytégla és távolságtartók
  • 0,66 méter hosszú ipari kerámiacső
  • nedvességre érzéketlen
  • zárt égésterű és kondenzációs készülékekhez
  • zárt égésterű és kondenzációs kazánok vegyes bekötésére is
  • füstgázhőmérséklet ≤200o C
  • Ø14, 16, 18, 20, 25 (cm)

A mediterrán cserép nagyon különleges megjelenésű

Ha ellátogatunk egy délebbi országba, akkor láthatjuk, hogy teljesen más a tetők kialakítása, mint azt itt megszokhattuk. A mediterrán jellegű cserép abban különbözik az átlagostól, hogy kúp alakú, vagyis sokkal jobban kidomborodik.

Nagyon sok házat úgy építenek, hogy annak a stílusa idézi a Toszkán hangulatot, amely az építészeten belül a tipikus mediterrán jelleget képviseli. Nagyon sok épületet terveznek már úgy itt Magyarországon is, hogy annak a stílusa hasonlítson a délebbi országokban látható házakhoz.

Az ácsokat is a legtöbbször olyan igényekkel keresnek fel, hogy valamilyen mediterrán jellegű legyen a tető kinézete és azon belül a cserép is legyen különleges. Egy nagyon jellemző vonás az ilyen tetők kialakításában, hogy a lejtésszöge nagyon kicsi és elég hosszan kinyúlik a falon, hogy azt árnyékolja.

Ha szeretnénk ötletet meríteni ahhoz, hogy milyen legyen egy igazán mediterrán kinézetű ház a miénk, akkor nézzünk építészeti újságokat, ahol nagyon szép fényképeken vannak bemutatva irigylésre méltó külsejű és berendezésű ingatlanok. Ezekben az újságokban mediterrán cserép gyártó cégek elérhetőségeit is láthatjuk, hiszen tele vannak hirdetésekkel is.

Az interneten is rengeteg olyan weblap van, ahol felkutathatunk nagyon ismert cserép gyártó cégeket és azoknak a honlapjára belépve minden szükséges információt elolvashatunk.

A nagyobb városok szinte mindegyikében vannak ilyen kereskedések, ahol beszerezhetünk a tetőcseréhez szükséges minden alapanyagot.

Kutassa fel a saját városában, hol van cserép kereskedés!

A szigetelés növeli az ingatlan értékét

Ma már mindenki figyel arra, hogy minél energiatakarékosabban tudja az otthonát fenntartani. Ha valaki házat vesz, akkor előnyben részesíti a szigeteléssel ellátottakat, mert ezeknek a téli fűtés számlája sokkal alacsonyabb, mint egy nem izolált házé.

Az építőiparban nagyon sokan szeretik az Isover szigetelés márkát, mert ez tényleg egy nagyon könnyen alkalmazható anyag bármilyen épületnek az izoláció elvégzéséhez. A felrakása nem igényel semmilyen speciális módszert, egy kőműves is nagyon egyszerűen el tudja azt végezni.

Ha valakit érdekel, hogy az Isover milyen áron nyújtja a szigetelést, akkor fel lehet keresni az internetes felületét a cégnek, ahol mindent nagyon részletesen meg lehet tudni. Megtekinthetjük azt is, hogy melyik a hozzánk legközelebb fekvő képviselete az Isovernek: http://www.hoszigetelesek.com

Ha szigetelni szeretnénk a családi házunkat, akkor érdemes mindenképpen jó minőségű anyaggal ezt elvégezni, hiszen nem egy vagy két évre, hanem évtizedekig szeretnénk megfelelően használni.

Az Isover hosszan tartó garanciát is nyújt az általa forgalmazott szigeteléshez. Ha szeretné, hogy a cég szakemberei helyezzék fel a házára vagyis ők végezzék el a munkát, akkor erre is lehetősége van, melyet mindenképpen jelezni kell a szigetelés megrendelésekor.

Egy megfelelően szigetelt ingatlannak mindig magasabb a piac értéke, mint egy másiknak. Könnyebben is lehet őket értékesíteni. Ezért egy kiváló befektetés az, ha a házunkon egy ilyen jellegű munkát végeztetünk el.

Nézze meg, hogy milyen fajtái vannak ennek a szigetelésnek és ha minden megfelel, akkor vegye fel a kapcsolatot a céggel!

Egyre jobban terjed el a lakóépületek szigetelése

A magas rezsi költségeket, ezen belül is amit a fűtésre fordítunk, a rosszul megépített házaknak köszönhetjük. Régebben még szinte teljesen ismeretlen volt a falak szigetelése. A nyílászárók sem megfelelően készültek, hiszen nem volt megfelelő technika.

A házak homlokzatának a szigetelése hungarocellel történik, mely tényleg az egyik legjobb anyag, ami képes felfogni a bentről kifelé áramló meleget és azt megakadályozni, hogy a falak kihűljenek.

A Rockwool szigetelés egy nagyon jó tulajdonságokkal rendelkező anyag, melyet egyre többen használnak, hiszen felismerték annak előnyeit. Az interneten is meg lehet keresni ennek a márka cégnek a weboldalát, amely tele van hasznos lírásokkal az adott szigetelő anyaggal kapcsolatban.

Igaz, hogy nagy mértékű beruházásnak tekinthető a szigetelés, de ennek a költsége egy pár éven belül megtérül, nem is beszélve arról, hogy az ingatlan is sokkal magasabb értéket fog képviselni a piacon.

Ma már nagyon sok ingatlan is csak úgy épülhet, hogy az energia tanúsítvánnyal rendelkezik arról, hogy a szigetelés megfelelő mind a falak, mind pedig az ablakok tekintetében.

Ha szeretne Rocwool szigetelést beszerezni, akkor vegye fel a kapcsolatot a céggel akár annak a honlapján keresztül: http://www.hoszigetelesek.com/tetoteri-hoszigeteles.html#rockwool . A szigetelések piacán a Rocwool egy olyan cég, mellyel tényleg elégedett minden ügyfél, aki ezt az anyagot alkalmazta.

Egy lakóháznak a szigetelése nagyszerű befektetés, hiszen nő az ingatlan értéke és kisebb költséggel lehet azt fenntartani hosszabb távon. Válassza a Rockool márkát, amely tényleg elismert az építőipari piacon!

Creaton cseréppel végezzük a tetőcserét

Egy tetőcsere elvégzésekor érdemes már nagyon jó minőségű tetőfedő anyagokat vásárolni. A legtöbben szeretnék megúszni a tetőszerkezet újbóli kialakítását, így a cserép mindig a lécezésnek megfelelve kerül kiválasztásra.

A tető egész cseréje nagyon drága, hiszen csak már maga a faanyag beszerzése, a nagy gerendák és a lécek tetemes költséget tesznek ki. A Creaton cserép ára kedvező és mellé minőséget is kapunk. Így ha valami egyszer építkezés vagy tető csere előtt áll, akkor mindenképpen keresse ennek a márkának a tetőfedő anyagait: http://tuzep.hofstadter.hu/cserep.php?marka=creaton

A legnagyobb probléma mindig a tetőépítés idejének a kiválasztása. Ősszel, amikor jóval gyakrabban esik az eső, érdemes nem ilyenkor elvégeztetni egy teljes háznak a tetőcseréjét. Úgy kell megválasztani ennek a munkának az idejét, hogy az lehetőleg valamikor a nyári hónapokra essen.

Ha találunk egy ácsot, akkor kérdezzük meg, hogy a Creaton cserépről mi a véleménye. A válaszban biztosak lehetünk: minden szakember csak ajánlani tudja ezt a nagyszerű márkát. Minden ács szeret ezzel a cseréppel dolgozni, mert nagyon jól fekszik a tetőre és nem is szoktak vele garanciális problémák lenni.

Fontos a cserépnek a súlya, hiszen ha jön egy nagyobb erejű szél, akkor ez nem tudja megbontani a házunk tetejét. A Creaton márkájú tető cserép olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mely teljesen ellenállóvá teszi az időjárás viszontagságaival szemben.

Egy különleges bevonattal van ellátva, így a fagy és a csapadék sem bántja az évek folyamán. Ezentúl, ez a fajta cserép nagyon szép színű, mely nem kopik meg.

Egy mediterrán házra Bramac cserép szükséges!

Biztosan mindenki észrevette, hogy a Földközi-tenger partján teljesen más stílusú tetőket szoktak építeni. Az alacsony hajlásszög és a tipikus kúpos mediterrán cserép a jellemző. Ilyeneket már Magyarországon is tudunk szinte minden építőipari lerakatnál vásárolni. A Bramac cserép márkacsalád termékei között nagyon jó áron tudunk vásárolni ilyen fantasztikus minőségű tetőfedő anyagokat: http://tuzep.hofstadter.hu/cserep.php?marka=bramac vagy http://www.bramactetocserep.hu/ oldalakon keresztül is.

Érdemes nem a legolcsóbb cserepet megvásárolni, hiszen a ház teteje meghatározza az egész ingatlan kinézetét is. A tető cserép formájának kiválasztásakor figyeljünk a divatra, mely ma már a kicsit kúposabb, nem a teljesen sima formák felé halad.

A teljesen lapos, fecskefarkas tetőcserép kezd kimenni a divatból és nagyon kevesen alkalmazzák már. Inkább parasztházak tetőfedéséhez használnak ilyen cserép típust.

Aki ma egy házat épít, annak érdemes igazodni az építészeti stílusokhoz és modern kinézetű tetőt terveztetni és ahhoz a megfelelő cserepet vásárolni.

Ha valamilyen neves márka, mint pl. a Bramac márka termékeit választjuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy egy pár évtizedre biztosan le van a gond a tetőről. Ez egy cserép márka nagyon hosszú időre garantálja a minőséget, így minden vásárló bizalommal fordulhat ehhez a nagyszerű céghez.

Nagyon sok mediterrán és klasszikus stílusú cserép kapható a Bramacnál. Keressük fel a cég egyik kereskedését és rendeljünk cserepet, hogy fedél alatt tudhassuk házunkat! Nagyon sok nagyobb városban van képviselete a Bramacnak, ahova az igényeinkkel tudunk fordulni és ki is szállítják a címünkre.

Jól alá kell alapozni a térkő alatt területet

Egy kertben érdemes a kocsi bejárót kiépíteni, hogy ne a füvön kelljen beállnunk, ami teljesen kikopik és esős időben csupa sár lesz az egész autó, ha egy ilyenen keresztül állunk be a garázsba. Térkőre van szükség, hogy abból építsük meg ezt a kis utat.

A Weissenböck térkő egy nagyon jó típus, melyben megtalálhatóak a teljesen klasszikus és a legkülönlegesebb formák is.

A kocsi beálló esetében nagyon jó alapot kell készíteni a térkő alá, hogy az a nagy súlyú gépkocsik esetében ne süllyedjen meg. Ha nagyobb teherautók is használni fogják a bejárót, akkor érdemes több rétegű vékony beton réteget is a térkő alá bedolgozni, hogy az tényleg teljesen sík felület maradjon.

Egy járdáknál nem szükséges olyan nagy előkészítő munkálat, ha azt Weissenböck térkőből készítjük. Elegendő egy sóder réteg és arra elhelyezni a térköveket, melyet nagyon alaposan bele kell döngölni a kavics ágyba, majd pedig egy cementes réteget besöpörni a rések közé.

Általában légkalapáccsal szokták a térkő elemeket beleütni a földbe, hogy azok ne tudjanak elmozdulni.

A Weissenböck térkő márka termékei nem tudnak felfagyni (http://www.terko.biz/weissenbock-terko.html) , hiszen az nagyon jó minőségű anyagból készül és mindig kapnak hozzá garanciát az ügyfelek.

Ha egyszer térkő választásra kerül a sor, akkor részesítsük előnyben a Weissenböck márkát, mert ebben nem fogunk csalódni!

Megnézhetjük a cég saját oldalát is, ahol megtekinthetjük az összes létező típust és azokról tudunk is kérni árajánlatot az interneten keresztül.

Tüzépünkön kapható teljes térkő termékválasztékunk: http://tuzep.hofstadter.hu/terko.php Ha valaki nagy mennyiségben vásárol, akkor bizonyos kedvezményeket is kaphat.