Kémény

Kémények, schiedel, leier

A kémény egy különösen fontos építőeleme a háznak. Habár egyszerű szerkezetről van szó, mégis a kémény biztosítja a távozó füstgázok elvezetésének útját, biztosítja a fűtőrendszerünk működését, lehetőséget ad a nappali kandallójában lévő tűz melegének élvezetére. Kevés olyan épület van amelynek nincs szüksége kéményre, hiszen ez csak azokon az épületeken valósítható meg, amelyeknek nincs aktív fűtési rendszere és ezek a jövő passzív házai. Önnek van (vagy lesz) fűtési rendszere? Ha igen akkor kéményre is szüksége lesz!

Pár évtizeddel ezelőtt a kéményvásárlás – illetve a kéményépítéshez szükséges építőanyagok megvásárlása – egyszerű volt. Csak nagy szilárdságú, a kémény építésére alkalmas kéménytégla kellett hozzá és egy kőműves mester. Mára már azonban modern készkémény rendszerek is kaphatók, amelyek minden tekintetben túlszárnyalják a téglából épített elődjeiket.

Kémény építhetünk:

  • kéménytéglából falazva,
  • készkémény rendszer építésével.

Ilyen készkémény rendszereket több cég is kínál vásárlóinak, a legismertebbek a Schiedel és a Leier kémények. Ezen rendszerek nemcsak hogy gyorsabban és könnyebben felépíthetők mint a hagyományos kémények, de az összes kiegészítőt is kompletten tartalmazzák, amelyekkel így komplett rendszerként fog a kéményünk működni, ráadásul sokkal hatékonyabban és több energiát spórolva meg a felhasználóknak.