Tag Archives: Terrán

A mediterrán cserép nagyon különleges megjelenésű

Ha ellátogatunk egy délebbi országba, akkor láthatjuk, hogy teljesen más a tetők kialakítása, mint azt itt megszokhattuk. A mediterrán jellegű cserép abban különbözik az átlagostól, hogy kúp alakú, vagyis sokkal jobban kidomborodik.

Nagyon sok házat úgy építenek, hogy annak a stílusa idézi a Toszkán hangulatot, amely az építészeten belül a tipikus mediterrán jelleget képviseli. Nagyon sok épületet terveznek már úgy itt Magyarországon is, hogy annak a stílusa hasonlítson a délebbi országokban látható házakhoz.

Az ácsokat is a legtöbbször olyan igényekkel keresnek fel, hogy valamilyen mediterrán jellegű legyen a tető kinézete és azon belül a cserép is legyen különleges. Egy nagyon jellemző vonás az ilyen tetők kialakításában, hogy a lejtésszöge nagyon kicsi és elég hosszan kinyúlik a falon, hogy azt árnyékolja.

Ha szeretnénk ötletet meríteni ahhoz, hogy milyen legyen egy igazán mediterrán kinézetű ház a miénk, akkor nézzünk építészeti újságokat, ahol nagyon szép fényképeken vannak bemutatva irigylésre méltó külsejű és berendezésű ingatlanok. Ezekben az újságokban mediterrán cserép gyártó cégek elérhetőségeit is láthatjuk, hiszen tele vannak hirdetésekkel is.

Az interneten is rengeteg olyan weblap van, ahol felkutathatunk nagyon ismert cserép gyártó cégeket és azoknak a honlapjára belépve minden szükséges információt elolvashatunk.

A nagyobb városok szinte mindegyikében vannak ilyen kereskedések, ahol beszerezhetünk a tetőcseréhez szükséges minden alapanyagot.

Kutassa fel a saját városában, hol van cserép kereskedés!